خلافکاری و بزهکاری

بزرگسالان / حرام خواری

بزرگسالان / دزدی

بزرگسالان / خودکشی

پرسشپاسخ
چگونه می توان کسی را از خودکشی منصرف نمود؟موارد زیر به ترتیب باید پیگیری شود:
1. انگیزه خودکشی کاملاً روشن شود.
2. اگر مشکلات مالی و بن بست های معیشتی باشد با ارتباط افراد خیّر راهگشایی شود.
3. اگر مشکلات خانوادگی ایجاد انگیزه نموده باشد با مشورت و هدایت و دلسوزی به سامان برسد.
4. در صورتی که معضل روحی در حدّ شدید و روانکاوانه باشد به روان پزشک مراجعه گردد.
5. امّا اگر ضعف روحی و عدم آگاهی به جوانب امر باشد باید با ذکر احادیث و آیات، بزرگی گناه و عقوبت آن را نشان داده و توضیح یابد که این کار مسئله را حل نمی کند. و در غالب گزارشات خودکشی که لحظاتی شخص زنده مانده است، اعتراف نمود که از این کار پشیمان شده است. در ضمن کار فکر درمانی این است که شخص را باید امیدوار نمود که هیچ مشکل و بن بستی نیست که حل نشود و تازه ضرورت غمها و غصه ها و نقش سازنده آن را در زندگی یادآور شویم. این رنجها ما را از وابستگی می رهاند و راه ترقّی روحی را باز می نماید. انسان باید یاد بگیرد که از مشکلات بهره برداری کند. با عزم رفتن از رنج و از غم هم می توان ره توشه برداشت هم می توان آسوده پر زد. ناامیدی از رحمت خداوند و لطف گسترده او گناه کبیره است.

« بخش پاسخ به سؤالات »

بزرگسالان / روابط نامشروع

پرسشپاسخ
علّت گرایش به فحشاء پنهان چیست؟علّت آلودگی به فحشاء پنهان، ایمان ضعیف و معرفت اندک است و روشن است که در جامعه اسلامی وقتی تظاهر به فساد جرم محسوب می شود. مجرمین این جریان را مخفی می کنند. این موضوع در کلیت خویش اشکالی بر نظام اسلامی نیست. زیرا حکومت مأمور است که مظاهر آشکار فساد را جمع نماید. امّا افراد با آزادی و اختیار خود فساد پنهان دارند.
البته نظام باید با برنامه ریزی جامع، علّت و اسباب ایجاد را حتی الامکان کمتر نماید. از آنجا که در دین بخشی از پرونده انسان مربوط به آن جهان است. مأمور به تجسس در امور خصوصی افراد نیستیم، مگر دست به شیوع فساد بزنند.

« بخش پاسخ به سؤالات »

بزرگسالان / شراب خواری

logo new موسسه در راه حق، نشر و ترویج معارف اسلامی